Pastrmka i krompir na pekarski način
Priprema
1.
Pastrmku očistiti, oprati, prosušiti i marinirati.
Za marinadu koristite so, biber, peršun, sitno seckani beli luk, ruzmarin, maslinovo ulje, belo vino i 2-3 kriške limuna.
Neka riba odstoji u marinadi 60-tak min.
2.
Ribu peći u poklopljenoj pečenci za ribu na temperaturi od 250 stepeni 20-ak min. da ispari tečnost.
Zatim skloniti poklopac i peći na 200 stepeni 20-ak min. dok riba fino porumeni.
Riba pripremljena na ovaj način je pun pogodak!
3.
Kao prilog napravili smo „krompir na pekarski način“,
Pripremiti krompir (oljuštiti, oprati i prosušiti). Veću okruglu tepsiju pouljiti, iseći luk (uzdužno na široke listiće) i izdinstati ga.
4.
Dodati krompir rezan na kolutove, prodinstati ga zajedno sa lukom i dodati so, biber i crvenu papriku.
Sve zaliti jednom čašom vode.
Krompir peći u rerni na 250 stepeni dok fino porumeni.