Brancin pečen u soli – recept

Brancin pečen u soli – recept

Brancin pečen u soli
Priprema
1. Ribi brancin  /najmanje teška oko 800 gr / očistiti iznutra, ne čistiti krljušti. Izmutiti 2 belanca / na grubo / dodati malo vode , umešati sa oko 1, 5 kg krupne soli. Naš brancin je bio težak 500g očišćen od utrobe.  Upotrebili smo 500g krupne i 500g sitne soli.
2. U tepsiji, prvo napraviti podlogu od soli. Na nju staviti ribu / ribu malo iznutra posoliti i staviti ruzmarin/. Svež ruzmarin nismo imali, pa smo u ribu stavili malo peršuna.
3. Nakon toga ribu obložiti sa solju. Peći na 200 C negdje oko 40 minuta.
4. Tučkom za meso razbiti oklop, on se odvaja veoma lako
5. … pa potom koža, ali koža se u dva poteza odvojila.
6. Bez ikakvih problema riba se filetira. Riba je predivna , naravno valja je politi sa malo dobrog maslinova ulja. Brancin ovako spremljen je fenomenalan.
Posluživanje
Kao prilog uz ribu ili meso mi pravimo  povrce na lešo.  Tada sve prilijem preko povrca koje je prilog glavnom jelu…. ukus je „boli glava“ .
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Lovo Promet

Lovo Promet

Veleprodaja i maloprodaja sveže i smrznute ribe i ribljih konzervi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MOJ KUVAR
Lovo Promet - Moj Kuvar - Online recepti

Na ovoj strani možete naći neke od naših preporučenih recepata 💕

NAJSVEŽIJI RECEPTI