Serbian SR English EN French FR Spanish ES German DE

Fileti Škarpine

Opis

Škarpina je, kao i ostale vrste riba, dobar izvor proteina, uz napomenu da joj je prednost što ima mali udeo zasićenih masti. S obzirom da je škarpina izvor i omega-3 masnih kiselina, češćom konzumacijom možemo doprineti zdravlju mozga. Namenjena je pravim poznavaocima morske ribe, koji znaju da cene prefinjeno belo meso. Brojna istraživanja pokazala su da u starijim godinama mogu doprineti usporavanju pojava raznih oblika demencije uključujući i Alzheimerovu bolest. Pozitivno deluju i na psihičko zdravlje: oboleli od depresije imaju nizak udeo omega-3 masnih kiselina. Minerali u škarpini: kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, cink i selen. Vitamini u škarpini: tiamin, vitamin B6, pantotensku kiselinu i vitamin A.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Fileti Škarpine“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *